Negocierile Apple – Uniunea compozitorilor au durat citeva luni

Dinu Turcanu, consilierul juridic al Uniunii Compozitorilor din Romania (UCMR – ADA) a declarat pe blogul personal ca negocierile cu Apple pentru iTunes Romania au fost dificile.

“A fost una din cele mai grele negocieri din cariera mea juridica, probleme juridice si de sincronizare a doua sisteme de operare complet diferite au fost extrem de greu de depasit. Din fericire a existat foarte multa deschidere atat la UCMR-ADA cat si la Apple si am reusit sa gasim solutii chiar si atunci cand am crezut ca ne impotmolisem definitiv.”

Turcanu spune ca Apple nu se opreste la muzica. iTunes Music Store va oferi si tonuri de apel, video sau clipuri muzicale. Actele cu Apple au fost semnate pe 27 septembrie in Romania si a doua zi au fost parafate la Luxemburg.

Primele rezultate legate de vanzarile iTunes in Romania urmeaza sa apara la inceputul lunii noiembrie.

Dupa Apple, Romania va fi vizitata de catre Spotify.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. deci in principiu tot ce e pe itunes music store us e si pe asta din romania ?… vor aparea giftcards si la noi ?:X

  2. Super!functioneaza!!in sfarsit nu mai am nevoie de a apela la prietenii din uk sau sua pt a cumpara gift cards! Sper totusi sa fie actualizate bazele de date in ceea ce priveste noutatile. Mai ramane sa primim si noi AppleTV si life is macking good!

1 Trackback / Pingback

  1. iTunes Films – oriunde mai putin in Romania | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*