intre hackeri

si uite ca mi s-a intimplat si mie ceea ce vedeam la altii si nu credeam. Contul de la Bank of America mi-a fost spart si baietzii au inceput sa cumpere tot felul de minunatii cu el. Este interesant modul in care o fac…

Au inceput cu o tranzatie online de 47 dolari. Banca mea si-a dat seama imediat ca nu miroase a bine si mi-a trimis un mail. Intre timp, indivizii s-au gandit sa cheltuiasca putin cite putin in diferite magazine. Totul se facea insa online, nu fizic. Asa am ajuns peste noapte sa cumpar fructe de 4 dolari, medicamente de inca 4, sa donez unei organizatii 2.29 dolari, sa trimit niste bani unui prieten din Singapore si sa vizitez niste clinici medicale pentru 2 dolari. In total 7 tranzactii cu o valoare totala de 60 dolari.

Interesant este si modul de reactie al bancii. Atunci cind o tranzactie de genul asta e observata, esti sunat si ti se trimite email imediat. Iti blocheaza cardul si iti trimit unul nou. Intre timp, toate tranzactiile sunt oprite. Tranzactiile facute de catre hackeri sunt rambursate numai daca ei insista sa transfere sumele postate initial pe cont. Daca nu, banii raman la locul lor.

Sunt curios cum ar fi lucrat o banca din Romania in cazuri de genul asta. Pun pariu ca stateam de 2 ore la sediul lor completind formulare si cereri din alea cu “Domnule Director…”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

17 Comments

  1. Nu inteleg de unde ti-au aflat datele tale ?
    De la un site ce a are deja datele tale…sau…de unde ?

  2. A patit-o si un prieten de-al meu. Avea +1700 RON pe card si dupa o zi avea -7000 RON. A fost la politie si la banca, si a ramas sa se clarifice totul la solutionarea cazului. Dupa ce a dat banca in judecata, contul i s-a dus pe zero, urmand sa i se returneze cei 1700 RON la solutionarea cazului. Pentru Romania tot e bine, dar nu se compara cu promptitudinea bancii din America

  3. cine stie pe unde ti-ai facut cumparaturi online, ai ramas in baza alora de date si ei au fost buliti, pai se fac trade`uri cu liste de mii de carduri, e la ordinea zilei.

  4. wow, incredibil ce spui… la noi n-ai fi stat in niciun caz doua ore, mai mult poate!
    chiar sunt uimit de felul in care au reactionat; suntem in urma rau, rau de tot!

  5. Bancile din Romania reactioneaza greu, BRD cel putin… le dadusem un mail in care-i intrebam cum pot bloca o plata online si m-au sunat abia dupa o zi, asta tinand cont ca i-am contactat prin serviciul specializat pe internet banking.

  6. Nu e chiar asa. La noi banca in principiu te suna daca apar tranzactii suspecte. Mi s-a intamplat sa fiu anuntat ca datele mele nu mai sunt sigure: contul imi era deja blocat, mi-a fost emis alt card si am fost invitat sa verific tranzactiile din ultimele luni si sa anunt daca e vreuna care sa mi se para suspecta. De asemenea cu alt prilej banca s-a sesizat la inregistrarea unor cheltuieli in Canada si m-au sunat sa ma intrebe daca sunt facute sau nu de mine.

  7. Ma confrunt cu o situatie similara si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in masura in care aveti mai multa experienta in situatii de genul acesta.
    Prietenei mele i-au disparut din contul de la ING in aceasta dimineata 6000 RON ca urmare a 4 tranzactii consecutive catre Wall Market in jur de 400$.Nu a facut nicio tranzactie online cu cardul, doar plati la ghiseele magazinelor la POS-uri.
    A fost la ING, care au trimis-o mai departe la politie…
    Daca aveti vreun sfat util care m-ar putea ajuta v-as fi recunoscator.

  8. Dar cum a ajuns banca la concluzia ca operatiile respective sunt suspecte. La urma urmei si tu folosesti cardul pentru operatii online, nu?

  9. la noi te suna sau dau SMS atunci cand faci tranzactii in afara tarii. Daca insa fac tranzactii underfloor limit nu prea ai cum sa-i prinzi asa usor….Semnalul de alarma se trage atunci ncad depasesc floor limitul.

  10. O ruda de-a mea a cazut in plasa celor care trimit prosti pe mail… gen “securizeaza-ti contul, pune acia datele” a dat datele, si sa trezit fara 30 mil din cont :)) iar banca chiar i-a prins pe aia… nu mai stiu ce banca era… ideea e ca se poate si in ro, daca se vrea… oricum si asa, mai e mult pana departe :))

1 Trackback / Pingback

  1. Banca Transilvania si nesimtirea comisioanelor | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*