iMovie pentru iPhone

A devenit deodata mai putin accesibil. Surse apropiate Apple sustin ca el va fi disponibil doar pentru iPhone 4. Asta se datoreaza si faptului ca iMovie are nevoie de puterea noului chip A4 pentru procesare. Dar asta se poate rezolva cu un hack din Cydia.

Era evident ca Apple va avea functii exclusive iPhone 4. Altfel toata lumea ar ramane cu iPhone 3GS.

Pe de alta parte, proiectele editate pe iPhone in iMovie nu pot fi exportate in iMovie de pe Mac. Aplicatia de 5 dolari va fi lansata pe 24 iunie, ziua in care apare iPhone 4.

Ok, toata povestea asta cu iMovie pentru iPhone mi se pare la fel de inutila ca si Numbers si Keynote pentru iPad. Cine are nevoie sa faca filme complexe cu efecte, tranzitii, titluri si muzica direct pe iPhone? Orice editor video care se respecta va zambi frumos la ideea asta. As vedea iMovie util doar atunci cind am nevoie sa pun un watermark pe un video si sa-l pun pe You Tube. Doar ca o functie de genul asta era normal sa fie integrata in sistemul ala de editare primara al camerei.

Pe de alta parte, iMovie va fi un super software pentru iPad. Versiunea actuala nu va rula pe iPad, dar sunt convins ca odata cu lansarea iOS 4 pentru iPad vom avea si un iMovie pentru iPad la 9.99 dolari. Singura problema este ca iPad nu are camera asa ca va trebui sa importe filmele de pe iPhone sau sa primeasca si el o camera.

Prima varianta pare mai logica. Inca nu vad utilitatea unei camere pe spatele iPad. Doar nu te apuci sa filmezi cu el. O camera pozitionata in fata e buna. Mai ales daca vrei sa o folosesti pentru FaceTime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

 1. Adi problema nu e de soft. ca e chiar binevenit in iPhone.. Problema e alta. exporti mov-urile sau mp4-urile in memoria lui de… 16 gb si PAC! nu mai ai memorie flash… depinde de compresie si mai ales daca dai prin bluetooth la vro coaja de blackberry.. care sa nu recunoasca filmul… In fine… cat zici ce frecventa are procesorul? 1ghz pt telefon? Basca cat ram are? te-ai interesat de asta? unii cica zic ca are 512 megi de ram si 1ghz core-ul…

 2. @Dan B: nu inteleg de unde are toata lumea pasiunea asta pentru megi de ram si putere de procesor. la computere e normal sa stii, dar cind e vorba de un telefon care ruleaza numai aplicatiile lui, care sunt facute sa mearga pe procesorul respectiv care e problema? Daca un HTC Evo are ram mai mult sau procesor mai mare te ajuta cu ceva? Oricum nu vei putea sa pui pe el aplicatii de iPhone sau pe iPhone aplicatii de Android.

  pentru mine dimensiunile, frecventa procesorului sau ram-ul de telefon sunt detalii neimportante. Prefer sa stiu ca e confortabil de tinut in mana, ca am spatiu pe el sa pun ce vreau fara sa ma gandesc ca imi trebuie un card de memorie mai mare si ca bateria tine suficient de mult.

 3. pe mine chiar ma intereseaza frencventa procesorului. E stresant sa ai nevoie sa apelezi, sa se blocheze din cauza nu stiu carei aplicatii si sa trebuiasca sa stai aproape 2 minute sa porneasca telefonul. Probabil cu 1 Ghz si eventual ceva rami (care in cazul asta nu sunt asa importanti) viteza o sa fie mult mai buna.

 4. Nu uitati ca nu e un procesor oarecare este A4 SystemonChip si la 1GHz poate sa dezvolte o putere mai mare decat cele la 3 GHz comparativ,plus sistemul de operare daca e optimizat pe procesor marge zeci de ori mai bine

  Un imovie la nivelul simplu e binevenit pe iPhone si nu cere cine stie ce putere de procesare,multi abia folosesc imovie din MacOSX care e destinat userilor incepatori

 5. Nu uitati ca nu e un procesor oarecare este A4 SystemonChip si la 1GHz poate sa dezvolte o putere mai mare decat cele la 3 GHz comparativ,plus sistemul de operare daca e optimizat pe procesor marge zeci de ori mai bine

 6. e interesant de comparat cu 3gs-ul ca specs, nu cu alte telefoane incompatibile.
  dac? pe tine te multumesc apelative gen 'crazy fast' sau 'it screams' nu înseamn? ca datele tehnice nu sunt o m?sura mult mai realista a performantelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*