HDD: wireless sau nu?

cind folosesti Time Machine pe mac si vezi cit de bine se misca iti lipseste un singur lucru: un hard disk de capacitate mare.

spatiu as avea destul, daca e sa ma gandesc putin. am doua HDD externe de 2.5″: unul de 100 si altul de 250 GB. la astea se adauga un hard disk de 3.5 de 200 GB care sta acasa, in romania si 2 laptopuri cu cite 250 GB fiecare. nu punem la socoteala alte 2 laptopuri ale rudelor apropiate pe care mai stochez chestii importante.

problema e ca pe fiecare am cam aceleasi lucruri. asta pentru multe dintre ele sunt prea importante ca sa le pierd. pai numai din ultimii de presa am vo 15 mii de poze! poate ca 45% nu le voi mai folosi niciodata, dar restul cu siguranta pot fi vandute unei agentii de presa. timp si chef sa am…

daca iau in discutie numai ideea de mediu de stocare si back-up am 2 solutii:
– un time capsule de 1TB de la mac. e wireless, arata bine se misca repede.
– un HDD de 2TB de la WD. nu e wireless si nu e la fel de portabil/atractiv dar are cam acelasi pret si capacitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Poti sa folosesti o solutie hibrida: mai multi utilizatori de Mac au facut: un router wireless conectat prin ethernet sau USB (depinde de HDD) conectat la un HDD si impreuna au facut un TimeCapsule (TC) ad-hoc. Cei de la Apple au ridicat din umeri cand au fost intrebati de ce nu au oferit ei un TC mai ieftin. Ulterior au venit cu explicatia: HDD-ul din TC este unul “server graded” cu viteza mai buna si rezistent la scrieri si suprascrieri multiple.

    Acum, decizia iti apartine Adrian.

    P.S. daca mai ai nevoie de ajutor sau vrei mai multe solutii de acest gen, da-mi un mail. Am tona de informatii adunate in 2 ani de MacBook ;)

  2. sa nu faci asa ceva…o sa te doara capul! cel mai beton e in TC. dar nu e f rapid…cum arata in reclame. daca transferi des pe el nu merita un TC daca nu-l folosesti la asta. cel mai misto este un WD Studio ca are fw800 ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*