fuel cell batteries alimentate cu cola

jucaria aia transparenta din poza este o baterie pe celula de combustibil lichid. traducerea in limba romana lasa de dorit, dar ideea e ca in curind vom avea astfel de baterii gata sa ne alimenteze telefonul mobil sau alte jucarele.

cea din poza are atasat un mic difuzor. e doar un concept.

ceea ce face astfel de baterii interesante este ideea ca ele functioneaza pe baza de lichide bogate in zahar. cu alte cuvinte, daca nu mai ai “zeama” in telefon poti sa-l umpli cu 2 guri de Cola.

Marea problema este legata de felul de cola care merge. Oare mizeriile alea pline de chimicale care sunt pe toate drumurile in Romania vor stii sa se transforme in “combustibil” pentru electronice? In plus, eu nu beau Cola ci Ginger Ale. telefonul meu o sa vrea sa inghita si el aceeasi bautura?

Conceptul este deocamdata putin cam inutil. Ce faci cu o astfel de baterie cu lichid atunci cind vrei sa te urci in avion. Americanii nu te lasa nici cu apa, asa ca lichide necunoscute atasate la dispozitive electronice nu sunt tocmai convingatoare. Prea se aseamana cu bombele artizanale.

Si inca una: ce te faci cind telefonul sau laptopul tau ramane fara baterie? Il bagi in paharul cu Cola? versi putin suc pe el? sau ai o palnie mica pe care o tii in buzunar, just in case…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Traducerea este “pila de combustie” si functioneaza foarte simplu. Nu stiu daca merge cu coca cola da’ cu hidrazina merge la sigur :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*