Franz – este (aproape) aplicația de messenger pe care o așteptam

Franz app

Da, simt nevoia unei aplicații care să reunească sub aceeași umbrelă toate aplicații de messenger. Exista pe vremuri Adium care avea un rol oarecum similar, dar nu e updatată. Nu mai folosesc Yahoo Messenger sau gChat, dar WhatsApp, Facebook Messenger, Twitter și iMessage sunt mereu deschise pe computer.

Franz face exact asta: aduce mai multe aplicații de messenger în același loc. Problema e ca nu vezi o lista comună de contacte, ci doar acele aplicații sau servicii sub forma de tab-uri. Este un fel de browser view cu o icoană în Dock.

Ce-mi place la Franz este că mă ajută să stau departe de Facebook pentru că am doar Messengerul într-un tab. Am făcut legătura și cu WhatsApp pentru că îl folosesc des când stau la calculator.

Ce nu-mi place este faptul că partea de fereastra din stânga nu poate fi redimensionată și nu am reușit să-mi dau seama cum să închid ferestrele pe care nu mai vreau să le am.

Un mare minus pentru mine e legat de faptul că nu pot să văd și mesajele din iMessage

Franz e o aplicație gratuită care suportă Facebook Messenger, WhatsApp, Skype, Slack, HipChat, Hangouts, Grape, Steam Chat, WeChat, ChatWork, GroupMe, Gitter și Discord.

O poți descărca de pe site-ul oficial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Realist acuma, ca doar stii despre cine scrii.. cum te astepti sa poata integra cineva iMessage?

  2. @Lucian F: Da, stiu despre ce scriu. In 2010, la WWDC, Steve Jobs spunea ca FaceTime si iMessage vor fi open standard si vor permite interconectarea cu alte servicii. Intre timp, Apple a pierdut un patent in favoarea altei firme si nu au mai putut sa faca asta pt FaceTime, dar pentru iMessage, teoretic, inca se poate.

    Din punctul meu de vedere, nici nu e nevoie sa fie interconectat. Simplul fapt ca e vizibil in browser, asa cum e WhatsApp si ca astfel de developeri fac un wrapper intr-un browser si includ iMessage intr-o astfel de aplicatie, e de ajuns.

  3. Steve Jobs n-a vrut nici iTunes de Windows. N-a zis nimeni ca nu se poate, dar in fond de ce? Toate aplicatiile astea (FT, iM, Xcode) sint USP-uri pentru ecosistemul Apple. Acel walled garden exista foarte clar, iar momentele cand Apple a deschis ceva pentru integrare sint de departe exceptia nu regula. Sincer nu vad rostul pt un web iM, asa cum din pacate si ideea de FT pe Windows cred ca e moarta demult. Ca e pacat pt utilizatori e alta discutie..

  4. @Lucian F: eu caut sa le folosesc pe computer. Faptul ca am WhatsApp pe computer si nu stau sa raspund/tastez pe telefon ma ajuta enorm atunci cand sunt acasa sau la birou. Acelasi lucru e valabil si cu iMessage. Folosesc foarte mult aplicatia Messages pe computer si mi-ar placea sa o am integrata intr-o aplicatie care stie sa comunice cu toate celelalte servicii.

  5. Probabil ceva asemanator trilian. Trebuie sa mearga bine. Si sa fie functional. Pana la urma fiecare are propriile nevoi si de aici oameni care folosesc sau nu acele aplicatii. Open source pe mec? Distruge insasi ideea de elitism si de sistem inchis adoptata de mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*