Fa-ti curatenie pe iPhone

Citeam un articol care vorbea despre re-modelarea Home screen-ului si mi-am adus aminte un sfat pe care il dau tuturor:

Nu mai folosesti o aplicatie? Sterge-o! Va fi in contul tau cind sau daca vei avea nevoie de ea cindva.

Articolul de care pomeneam mai sus, explica foarte bine procesul de selectie pe care trebuie sa-l urmezi:

“If one of Apple’s native iOS apps fit the bill, I would use that. (…)

There would be little to no duplicate apps. Any app that appeared to be a duplicate must have had some important must-have feature(s) that I could not live without.”

Eu am citeva criterii de asezare a aplicatiilor:

1. Pe primul Home screen am aplicatii pe care le folosesc de nenumarate ori pe zi.

2. In Dock sunt aplicatiile de care am nevoie de mai multe ori pe ora.

3. Am aplicatiile grupate in foldere cit mai mult posibil.

4. Am (aproape) mereu un folder “TEST” in care arunc toate aplicatiile la care fac review-uri sau care imi sunt recomandate si pe care le folosesc si le mut sau sterg imediat.

5. Nu imi e frica sa sterg o aplicatie atunci cind am gasit ceva mai bun sau un joc pe care l-am terminat.

Regulile se aplica si la iTunes pe computer. Acum am acolo 73 aplicatii si am senzatia ca sunt cam multe. Ideea este ca aplicatii multe iti ocupa stiu, iti fac telefonul sa se miste mai greu si te fac sa gasesti mai greu ce ai nevoie cu adevarat.

Tu cum iti faci curatenie pe iPhone sau iPad?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Salut, chiar eram la capitolul curatenie, si a mai ramas sa aleg intre Google Chrome si Safari. Am mers in paralel o perioada dar sincer nu am observat mari diferente, plus ca nu sunt un utilizator infocat. De accea vroiam sa intreb ce imi poti recomanda, cu siguranta tu le-ai testat la alte capacitati, sau poate ai alte rocomandari. multumesc anticipat

  2. @Cosmin Murariu: Problema este ca nu poti alege sa folosesti numai Chrome. Un link se deschide by default in Safari.app. Eu am ales Chrome pentru browsing-ul ocazional pentru ca mi se pare ca se misca mai repede si e mai usor sa treci de la un tab la altul. In plus, se sincronizeaza cu tab-urile Chrome de pe Mac.

  3. Dar simplenote versus quick drafts + evernnote? Nu imi trebuie sincronizare pentru orice prostie pe care o notez, iar quick drafts e extrem de rapid si simplu de folosit. Cum e simplenote?

  4. @Ovidiu: am scris despre workflow-ul meu cu Simplenote in citeva rinduri – aici sau aici.

    Ideea e ca am nevoie de note sincronizate din alt motive:
    1. sunt mereu la indemana, indiferent ca sunt pe mac, browser sau iPhone.
    2. am mereu un back-up: daca se sterg sau dispar de pe un device le am si pe un altul.
    3. notele nu trebuie sa fie chestii importante. Iti dau un exemplu: adresa postala. O stiu pe dinafara, dar e mai simplu sa o iau cu copy/paste din Simplenote sau nvALT si sa o trimit cuiva, la nevoie.

    Am incercat Evernote si, din pacate, merge greu si se impiedica. Imi cere cont platit ca sa tina offline mai multe note decit am eu nevoie si are o interfata prea complicata pentru gusturile mele. Sunt convins ca sunt si oameni care sunt foarte multumiti de Evernote, dar nu e pentru mine.

    Simplenote e in primul rind rapida si simpla. scrii ceva acolo si uiti. apoi cauti in orice nota imediat. Aplicatia in sine e doar una din multele. Faptul ca se sincronizeaza cu nvALT conteaza cel mai mult pt mine.

    Si mai este un amanunt important: cind gasesti o formula care merge exact asa cum vrei nu prea mai stai sa cauti altceva mai bun. Daca iti cade ceva sub ochi… well, asta e altceva, dar eu nu am avut motive sa caut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*