Esti sigur ca stii ce-ti trebuie?

Citeva discutii din ultima vreme ma fac sa cred ca userii nu stiu ce au nevoie. Si ma refer in primul rind la computere si smartphones.

Cind discut cu cineva despre telefoane mobile ii spun: daca vrei un telefon care stie sa dea telefoane si SMS-uri ia-ti ceva cu baterie buna, rezistent la socuri si fara ecrane sofisticate, in culori sau camera foto.

Daca vrei un smartphone, ia-ti ce e mai bun sau nu-ti lua deloc.

Depinde de tine ce consideri ca e cel mai bun smartphone. Eu aleg un iPhone (chiar si un 3GS, daca nu vrei ultimul model). Exista pe net o gramada de oameni care vand iPhone 4 la mana a doua cu 1200 ron. Chiar e accesibil daca ai ales sa dai banii pe un smartphone.

Cu siguranta eu fac mai multe cu iPhone-ul meu decit altii fac cu un computer. Asta pentru ca stiu ce aplicatii sa folosesc pentru un anumit task.

Cind discut cu cineva despre computere intreb mai intai ce vrea sa faca cu el. Raspunsul este (usor variabil) acelasi: browsing, mail, vazut poze si filme si casual gaming. Pai nu ai nevoie de computer, ci de un iPad.

Un laptop e bun daca faci si altceva decit cele de mai sus. De exemplu, sa capturezi video, sa editezi poze mai mult decit ce stie sa faca iOS. Un laptop e bun daca ai nevoie sa stochezi documente, sa lucrezi mult in scris sau sa lucrezi cu un DVD writer, de exemplu. Pentru orice altceva e suficient un iPad. Chiar si prima versiune de iPad, care acum se vinde pe sume foarte mici.

Nu te intereseaza portabilitatea? Faci grafica sau ai nevoie de un computer care sa randeze video si vrei sa nu dai pe el un pret prea mare?

Atunci ia un desktop. Cu 15-17 milioane lei iei o jucarie suficient de buna. Vrei un Mac? Ia un MacMini sau un iMac si ai ce e mai bun pe piata. Ca sa nu mai zic ca valoarea de re-vanzare a unui Mac este foarte buna. Mai ales daca ai grija de el.

Stiu ca multora le e teama sa-si ia un iPad. Daca nu pot sa joc pe el “Portal 2” sau cine stie ce alt joc e la moda? Well, daca vrei Portal 2, atunci ia computer. Daca vrei jocuri ai citeva sute de mii in AppStore si majoritatea sunt gratuite.

Trebuie sa invatam sa dam banii pe ceea ce ne trebuie cu adevarat. Ia-ti device-ul care iti ofera tot ce ai nevoie de la el!

Apropo, tu esti cel care stie cel mai bine ce-ti trebuie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Corect, cumpara ce ai nevoie nu ce e la moda sau ce e cool.
    Ai nevoie de telefon, ia-ti telefon, ai nevoie de smartphone, ia-ti smartphone.

  2. 95% din posesorii de smartphone-uri nu au nevoie de ele. asta e parerea mea, bazata pe ceea ce vad in jurul meu..

  3. Eu si acum intalnesc persoane care au iPhone si nu au activat iCloud, iMessage, FaceTime. Stiu un medic stomatolog de varsta inaintata care are iPhone si nu are nici o aplicatie instalata, foloseste numai sa dea telefoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*