Developerii incep sa foloseasca Mac App Store in avantajul lor

De la aparitia Mac App Store am vazut cum developerii au avut o retinere in a-l folosi. Exista inca o gramada de aplicatii care nu sunt in Mac App Store sau care au o versiune pe site-ul developerului si una in Mac App Store. Mai nou, au inceput sa apara cei care stiu sa-si vanda aplicatiile.

Si ma refer la cei care sunt suficient de destepti incat sa nu isi bata capul cu vanzarea aplicatiilor si cu download-ul lor, dar stiu sa le promoveze printr-o varianta Free, pe site-ul propriu.

Sistemul este simplu: downloadezi de pe site-ul developerului o aplicatie gratis, care nu are decit o valabilitate limitata (15 sau 30 zile). Pina acum, dupa perioada de incercare erai trimis pe site de unde puteai sa cumperi aplicatia, primeai pe Mail un Serial Number pe care il bagai in versiunea Trial si tot asa.

Un bun exemplu este DwellClick (apropo, e o aplicatie interesanta. Ti-o recomand). Meniul de cumparare al aplicatiei are un simplu buton care deschide Mac App Store.

Nouatea este ca versiunea platita este numai in Mac App Store si acolo ajungi cu o simpla apasare de buton. Daca esti deja logat in contul tau, tot ce trebuie sa faci este sa apesi butonul de cumparare. Fara Serial Number, fara sa-i dai numarul Credit card-ului tau oricui.

Si reciproca este valabila. In Mac App Store developerul poate sa-si puna un link catre site, care este de fapt un link catre aplicatia Trial. Cei care vor sa cumpere, dar nu sunt siguri au acces la o versiune Full pentru 15 sau 30 zile.

Avantajul developerului consta si in faptul ca nu trebuie sa mai mentina un site securizat si Serial Numbers de la aplicatia lui nu ajung pe toti torrentii. Un blog pe Tumblr sau WordPress este suficient, la fel ca si o pagina statica hostata oriunde. “Salariul” lui vine lunar de la Apple si userul se simte mai in siguranta cind cumpara direct din Mac App Store.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*