De ce nu avem iPhone 5?

Hai sa lamurim un lucru: iPhone 5 nu a existat niciodata. iPhone 5 a aparut in imaginatia si in speculatiile celor care nu inteleg cum sta treaba cu Apple. Si tot acolo s-a si sfarsit. Poate ca exista un prototip aflat in stadiu incipient in laboratoarele Apple, dar atit.

Pina ieri, Apple era pe primul loc ca vanzari de telefoane in lume si avea cel mai bun terminal – iPhone 4. Chiar daca a fost lansat in urma cu un an si jumatate, iPhone 4 are un design excelent, se misca foarte bine si are cel mai bun ecran de pe piata mobila. Apple are deja o linie de productie foarte bine pusa la punct pentru acest terminal. De ce ar lua totul de la zero?

Si atunci de ce a intirziat iPhone? Teoria mea e simpla: iPhone 4S nu a intarziat deloc. El era gata de mult. Avem procesorul A5 inca de la iPad 2. Tot atunci putea fi lansat pe piata si noul iPhone, teoretic. Doar ca el astepta un software si mai ales astepta ca si iCloud sa fie gata. Apple a anuntat iOS 5 si iCloud in urma cu doar citeva luni, dar nu vroiau sa faca aceeasi greseala ca si cu MobileMe si sa livreze un produs incomplet care sa fie perfectionat in timp si sa le stirbeasca din momentul de glorie.

Sa nu uitam ca iCloud nu e doar ceva ce tine de iOS si iPhone, ci e un produs cu implicatii multiple la nivel de server (Cloud) si pe Mac sau PC. SIncronizarea trebuia testata, perfectionata si facuta sa se miste asa cum trebuie pe toate device-urile implicate. Si eu cred ca Apple a ajuns la concluzia ca acum iOS 5 si mai ales iCloud sunt gata sa fie luate cu asalt la nivel mondial.

Asa cum am mai spus, iPhone 4S este un telefon ideal pentru cei care vor sa treaca la iPhone sau sa renunte la un model mai vechi, precum 3GS. Userii care au deja iPhone 4 nu au nevoie de iPhone 4S. Cu atit mai mult cei din Romania, care nu pot oricum sa se bucure de functii precum Dictation sau Siri, pentru ca nu sunt disponibile in limba romana si nici nu vor fi prea curind.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. @vlad nu tot ce zboara se mananca. poti scrie romane despre sistemul de functionare al unei camere de 2 megapixeli de nokia. asta nu o face mai buna decat camera de 2 megapixeli de pe oricare alt telefon. si ca sa fiu sincer la 8 megapixeli nu prea conteaza detaliile pe care le prezinta ei. la 8 megapixeli oricum sunt prinse o gramada de detalii. cu chestiile astea puteau sa se mandreasca la camera de 5 de pe i4.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*