cum sa prelungesti viata bateriei de MacBook/Pro

nu as fi crezut ca pot sa aud asa ceva din gura unui Mac Genius. Nici nu am crezut. Dar cind alti doi mi-au spus acelasi lucru, am inceput sa le dau dreptate. sau cel putin sa fac ce zic ei.

Am observat ca dupa trecerea la 10.5.6 bateria de la MBP tinea mai putin. cu o Ora mai putin. ceea ce e deja foarte mult. Am crezut ca e de la software si inca mai cred asta. Dar baietii de la Apple Store zic ca nu e numai asta.

Aparent, bateria de la noile Mac Book/Pro Unibody se simte mai bine daca e pusa la lucru. Adica va tine mai bine daca nu o tii in priza tot timpul. Recomandarile angajatilor Apple sunt oarecum in contradictoriu cu ceea ce stiam eu despre baterii, dar daca ideile lor functioneaza, well… asta ne intereseaza.

1. nu tine laptopul mereu in priza

2. nu-l lasa sa se descarce de tot, ci foloseste-l pe baterie cind ai nevoie si apoi il bagi in priza indiferent cit de descarcata este.

3. Odata la 3 saptamani – o luna fa o descarcare si o incarcare completa: lasi laptopul sa se stina singur.

ai MacBook / Pro Unibody? cum se comporta bateria? te ajuta sfaturile de mai sus?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. Sfaturile astea sunt valabile pentru toate laptopurile !
  Stiu pe cineva care a tinut laptopul mereu in priza cand lucra si dupa un an si jumatate a constatat ca nu mai ducea decat maxim o ora , din cel putin 3 ore si jumatate !

 2. Hmm, da si nu. Indiferent cat de genii sunt baietii de la apple, exista niste legi ale fizicii care se comporta la fel si pe mac-uri. Daca asiguram un ciclu complet descarcare – incarcare – descarcare la un interval rezonabil (2 – 4 saptamani), e ok. Contrar sfaturilor, este Ok sa tinem laptop-ul in priza atunci cand este posibil, deoarece reducem drastic ciclurile de incarcare si, implicit, prelungim viata bateriei. Eu il descarc si incarc aproximativ saptamanal, plus desigur mai am (nu zilnic, e drept) perioade de functionare pe baterie. Dupa aproape doi ani, bateria de la MBP-ul meu de 17″ (generatie veche, nu unibody) este la 89% (aproape 500 de cicluri de incarcare) si ma duce cu un pic de grija pana la 4 ore de autonomie.

 3. proaspat posesor de macbook pro nou nout cu 15 cicluri la activ (cicluri complete incarcare descarcare) imiarata bateria la 96 health, o fi normal?

 4. Dupa 1 an jumate am ramas fara baterie. Am stat cu el mult in priza dar si prea mult doar pe baterie si s-a descarcat destul de des (cred ca cel putin de 2 ori pe saptamana). Acum nu stiu daca sa cumpar una originala sau nu. Am un Asus X550CC.

  La litera J mi-au venit in cap Joomla sau Jimdo :D
  In alta ordine de idei, tare ideea cu tld-u abc.xyz , snua foarte chatchy!

1 Trackback / Pingback

 1. Mac OS X 10.5.7 | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*