cu metroul aerian prin Miami

Miami are un foarte elegant sistem de transport in comun. ca de altfel mai orice oras american. eu cind am de mers mai mult prefer sa iau metrorail: o retea de trenuletze care circula deasupra bulevardelor. da, deasupra. e o combinatie intre metrou si tramvai care circula rapid si la ore exacte.

atit de exacte ca iti poti fixa ceasul dupa ele fara sa gresesti. in plus au su sistem de tracking online si prin sms asa ca poti sa stii oricind ce tren sa iei, unde ei legatura si la cit vei ajunge.

anyway, azi mi-a atras atentia un anunt in statia in care asteptam. oamenii isi cereau scuze (in engleza si spaniola) pt ca trenuleztul avea intirziere .. un minut.

mai e nevoie sa zic ca ei accepta biciclistii cu tot cu jucariile lor si ii asteapta sa urce in ultimul vagon special construit pt ei, ca stau in statie exact 2 minute si daca e nevoie sa astepte mai mult isi modifica viteza pentru a ajunge la timp in statia urmatoare.

hmmm, parca ar fi intr-o lume civilizata in care romania nu va ajunge in urmatorii 25 ani…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. desi nu recunoastem Romania e inca o tara slab dezvoltata … nu autostrazi (nici nu visez asa ceva) dar macar sosele cat de cat, dar nici astea nu sunt ok . pentru un transport in comun gen “metrorail” nu cred ca e nevoie neaparata in Romania , poate doar in Bucuresti (eu sunt mandru cetatean al orasului Timisoara) , dar in Bucuresti e clar ca nu se va face nimic de genu asta . In restu nu avem noi mari centre urbane . Eu sunt multumit cu ce gasesc in Timisoara in materie de transport public .

  2. Amanunte care fac diferenta.De aceea imi place mie sa astept ca un animal autobuzul uneori si cate 15-20 de min din cauza ca nu sunt destule sau din cauza ca e prea plin ca sa te poti urca.De bicicleta nici nu poate fi vorba.”Iesi afara ma animalule” ar fi o reactie la incercarea de a urca cu o bicicleta in autobuz.La noi nu se scuza nici daca intarzie o ora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*