Cititorii au cuvântul: Care este cea mai bună firmă de distribuție a energiei electrice și unde ai cel mai bun preț per kWh

Unde e cel mai ieftin curent electric?
Unde e cel mai ieftin curent electric?

Un telefon primit zilele trecute, de la un reprezentat ENEL, mi-a adus aminte de faptul că am mai avut, în ultima vreme, oferte pentru energia electrică.

După cum bine știm, mai nou, poți să nu mai depinzi de ENEL, ci să cumperi energia de la un alt furnizor. Tu rămâi cu aceleași cabluri în casă, dar plătești factura la Digi sau la Engie, de exemplu.

Ofertele făcute de diverși furnizori (distribuitori) sunt la fel de criptice precum cele ale ENEL. Omul de rând înțelege cu greu cât ar putea să plătească și cum ar putea să se schimbe factura lui după ce scapă de ENEL.

Iată ce oferte am primit eu, de exemplu:

ENEL: Abonament lunar de 5,7 lei + 0,52011 lei/kWh

DIGI: Abonament lunar de 6 lei +  0,180 lei/kWh + tarifele pentru transport, tarifele de distribuție și tariful pentru servicii de sistem, costul pentru achiziționarea certificatelor verzi, taxa pentru cogenerare de inaltă eficientă, acciza. Teoretic, toate astea sunt puțin mai mici decât suma celor de la ENEL.

ENGIE: Abonament lunar de 0 lei + 0,545 lei/kWh (în Dobrogea)

Trebuie menționat că prețurile de mai sus NU conțin TVA.

Așadar, în buna tradiție a boio.ro, zic să dăm cuvântul celor care au avut curajul să scape de furnizorul tradițional de energie electrică. Întrebările mele sunt:

  1. Ce furnizor ai ales și ce preț ai?
  2. Cum se comportă noul tău furnizor la capitolul Suport Tehnic? Adică atunci îi suni și le zici că nu ai curent, în cât timp se mișcă să repare problema?
  3. Pe ce durată ai făcut contractul și care au fost criteriile de alegere?

Ai și alte întrebări sau idei? Lasă-le în comentarii sau pe noua pagină de Facebook boio.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Am ales sa raman la ENEL pentru mcar un an si sa aflu alte oprinii in acest an. Nu a fost rau pana acum, iar contractul abia semnat permite reziliere

  2. Eu am ales Enel Fix Online cu 0.54 lei/kwh + un abonament de 0,20 lei pe zi. Nu este cea mai buna oferta de pe piata, dar am vrut sa raman abonat al unui furnizor mare, care sa nu prezinte riscuri. De exemplu, nu as alege niciodata Digi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*