Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2021

Google aduce îmbunătățiri ale protecției confidențialității
Google

Anul 2021 a fost încă unul aflat sub semnul pandemiei COVID-19, iar acest lucru se oglindește și în căutările pe care românii le-au făcut pe Google. Listele Google ale celor mai populare căutări în România în 2021 arată că, deși aspectele legate de pandemie au fost în centrul atenției pentru români, subiectele s-au schimbat față de anul trecut: de la informații despre virus, restricții și pandemie în general, în 2021 căutările românilor pe Google au vizat vaccinurile, prevenția și reluarea activității considerate normale.

În topul celor mai populare căutări pe Google în România de anul acesta se află trei căutări legate de vaccinare – certificatul verde, loteria vaccinării și programarea pentru vaccinare. Lider în căutări este Campionatul European de Fotbal, programat pentru 2020 și amânat pentru 2021. Informații despre prevenția COVID au fost și ele la mare căutare, alături de produsul care generează „buzz” la lansarea fiecărei noi iterații: iPhone. Serialul „fenomen” – așa cum l-a numit presa – Squid Game are și el un loc în topul celor mai populare căutări, alături de un alt apariție care luat lumea prin surprindere: jucătoarea de tenis Emma Răducanu, care a câștigat US Open la doar 18 ani și are origini românești. Un interes ridicat în căutări a generat  actrița și vedeta de televiziune Alexandra Dinu, precum și moartea cântărețului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian.

La capitolul emisiuni TV, show-ul „Chefi la cuțite” a fost pe primul loc al popularității în căutările românilor pe Google în 2021, urmat de „Survivor” și „Asia Express”. Alături de Alexandra Dinu și Emma Răducanu, în topul oamenilor care au generat cel mai mare interes în căutări se numără și tânărul înotător David Popovici, dar și fotbalistul Christian Eriksen, danezul care a suferit un atac de cord în timpul  meciului cu Finlanda de la Euro 2020.

Educația este o temă care a generat interes crescut în căutări în 2021. Digitalizarea acestui domeniu și nevoie de instrumente adaptate, inclusiv pentru predarea online, a determinat o creștere a căutărilor după astfel de soluții. Google propune anul acesta un o listă cu cele mai populare în căutări instrumente digitale dedicate educației, ce cuprinde soluții precum Google Classroom, Adservio sau 24edu. Lista de „Rețete” este deschisă de prăjitură cu o denumire surprinzătoare: „Să fac spume dacă știu”. Întrebarea „când… ?” a românilor a vizat de multe ori școlile, mai precis deschiderea lor. Ca în fiecare an, românii s-au întrebat când este Black Friday, dar și surprinzătorul: „când se pune busuioc sub pernă?” Pandemia a afectat echilibrul psihic al multora, ceea ce se vede și în căutările pe Google: românii au căutat să afle care sunt simptomele anxietății și depresiei, dincolo de problemele de sănătate cauzate de virusul COVID-19.

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2021 au fost realizate folosind liste de căutări „trending”: căutări care au înregistrat o creștere puternică în 2021 față de 2020, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit și susținut pentru respectivul subiect.

Căutări populare

Euro 2020

Certificat verde

Loteria vaccinării

Petrică Mâțu Stoian

iPhone 13

Programare vaccinare

Squid Game

Alexandra Dinu

Prevenție COVID

Emma Răducanu

Emisiuni TV

Chefi la cuțite

Survivor

Asia Express

Burlacul

Căsătoriți pe nevăzute

Românii au talent

Vlad

Adela

Masked Singer

Mireasa

Filme și seriale

Squid Game

Bridgerton

Ginny and Georgia

Hercai

Dune

After 3

Red notice

Venom 2

Eternals

Doctorul minune

Evenimente sportive

Euro 2020

Australian Open

România-Islanda

România-Germania

US Open

România-Armenia

Italia-Anglia

Roland-Garros

Anglia-Danemarca

Franța-Elveția

Oameni

Alexandra Dinu

Emma Răducanu

Christian Eriksen

David Popovici

Ana Maria Prodan

Alec Baldwin

Dan Petrescu

Alexander Zudor

Simona Hapciuc

Flavia Groșan

Educație

Google Classroom

Adservio

24edu

Edus

Wordwall

Școala365

Kinderpedia

Notis

Study stream

ASQ

Rețete

Să fac spume dacă știu

Varză murată

Banana bread

Gem de gutui

Lasagna

Salam de biscuiți

Eclere

Spanac

Cremă de zahăr ars

Macarons

Când…?

Când începe școala

Când este Black Friday 2021

Când se termină anul școlar 2021

Când se redeschid școlile

Când se schimbă ora 2021

De când intră în vigoare noile restricții

Când începe Survivor 2021

Când sunt Floriile 2021

Când se pune busuioc sub pernă

Când cade Paștele în 2021

Simptome

Simptome COVID

Simptome COVID delta

Simptome COVID pe zile

Miocardită simptome

Anxietate simptome

Pneumonie simptome

Gută simptome

Infecție urinară simptome

Depresie simptome

Norovirus simptome

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*