Cele mai noi cuvinte din dictionar

Nu al Limbii Romane, ci Oxford Dictionaries. Cuvintele de anul acesta sunt legate de tehnologie sau de termeni care au ajuns la noi prin Internet. Iata doar citeva dintre ele:

Selfie – poza pe care ti-o faci singur.

phablet – telefoanele alea ridicol de mari sau tabletele care au si functie de telefon.

emoji – emoticoanele care apar peste tot.

twerk – dansul lasciv executat de domnisoarele de pe tot netul, in frunte cu Miley Cyrus. Nu-l stii? Da o cautare si minuneaza-te.

bitcoin – moneda electronica

FOMO – fear of missing out

tl;dr – too long didn’t read

Sunt tare curios cind si daca expresiile uzuale de pe Internetul romanesc vor ajunge in DEX.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. pai daca ai spus ca sunt cuvinte noi din dictionar inseamna ca au patruns in dex. sau e vorba de dictionarul personal?

  2. Nu mi se pare de loc rau ca se intampla asta. Limbile trebuie sa evolueze. Rau mi se pare doar ca lucruri precum twerk exista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*