Care este semnificația steagurilor arborate pe plaje

Punct de salvamar pe litoral. FOTO Primăria Constanța

În condițiile în care vântul își face simțită prezența destul de puternic pe plajele de pe litoral, atunci când vrem să intrăm în apă trebuie neapărat să ținem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar.

Astfel, steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari. E bine de știut că atunci când sub steagul roșu cu galben este arborat și:

steagul roșu – scăldatul este interzis;

steagul galben – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști;

steagul alb/negru (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor.

Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) e semn că avem liber la distracție.

Aproximativ 120 de salvamari veghează pe plajele din Constanța și Mamaia. FOTO Primăria Constanța

Pe tot parcursul sezonului estival, aproximativ 120 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 08.30 – 19.30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*