Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria. Vor fi perturbări în domeniul transporturilor din cauza codului roșu de vânt

Steagul Bulgariei. FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în perioada 19 – 21 ianuarie 2023, întreg teritoriul țării este afectat de intensificări ale vântului, cu evoluție dinamică, fiind emise coduri de atenționare meteorologică, după cum urmează:

  • Cod roșu de vânt pentru regiunile Montana, Vrața, Loveci, Gabrovo și Veliko Târnovo. Rafalele de vânt pot atinge o viteză de până la 30 – 35 m/s;
  • Cod portocaliu de vânt pentru regiunile Vidin, Sofia-regiune, Sofia-capitală, Târgoviște, Razgrad, Kârdjali și Haskovo. Rafalele de vânt pot atinge o viteză de peste 25 m/s;
  • Cod galben de vânt pentru regiunile Pernik, Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smoliyan, Stara Zagora, Sliven, Yambol, Șumen, Burgas, Varna, Dobrici, Silistra, Ruse și Pleven. Rafalele de vânt pot atinge o viteză de 19 – 24 m/s;

Aeroportul din Sofia este deschis curselor aeriene internaționale, acestea desfășurându-se conform graficului, în condiții meteorologice dinamice. Decizia de a ateriza sau nu pe aeroportul din Sofia va aparține căpitanului de aeronavă, în funcție de condițiile meteo dinaintea momentului aterizării.

Se recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația zborurilor de pe aeroportul din Sofia sau situația meteo din regiunile bulgare.

Șoferii sunt sfătuiți să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă și atenționare meteorologică specifică, precum și să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*