Apple vs. Android – Calitate vs. mediocritate

Rar imi este dat sa vad un articol care scris de cineva care intelege atit de bine Apple. Kate MacKenzie scrie despre adevarata lupta dintre Apple / iOS si Android si cum cei din urma pierd lupta pe care o poarta de citiva ani de zile.

As vrea sa citez fiecare paragraf al acestui articol. Nu am sa pun decit patru si te las sa citesti originalul.

Nearly 70-percent of mobile ad revenue is generated by iOS devices. That’s a two-to-one lead over Android devices, despite Android having three times the market share. What’s going on?

It’s usage. It’s ecosystem. It’s quality vs. mediocrity.

It’s been pointed out that 90-percent of mobile e-commerce revenue comes from iPhone and iPad; not Android devices. That indicates that iOS users actually use their devices in a substantially different way than Android users.

Over 80-percent of mobile gaming revenue comes from iOS devices. Web usage by iOS devices is more than triple that of Android devices which triple iOS devices in total numbers. Almost 70-percent of mobile ad viewing is done on iOS devices, not on Android devices.

iOS developer revenue is estimated to be four times that of Android developers. The numbers are worse for Android in tablets, where iPad dominates with higher web usage, higher ecommerce usage, and higher tablet activations in business.

PS: Citatul de mai sus este scris de altcineva. Asta nu inseamna ca nu il sustin, dar nu vreau sa vad in comentarii comparatii stupide Android – Apple sau Samsung – Apple. Le voi sterge si atit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

16 Comments

  1. Sunt multumit de produsele Apple. Isi merita bani chiar daca sunt scumpe, dar sunt si de calitate :)

  2. Asta ca sa inteleaga si altii cum se fac profiturile si de unde are Apple bani de nu mai stie ce sa faca cu ei. Nu as numi concurenta chiar mediocritate in ciuda procentajelor dezastruoase insa au lipsuri mari in elementele cheie. Si asta de ani de zile.

  3. fiecare isi cumpara de ce are nevoie
    razboiul asta de care se tot vorbeste eu nu il vad
    as vedea-o mai mult ca si >>> calitate vs cantitate

  4. Asta inseamna sa produci mai mult decat un telefon, vorba celor de la Apple, ‘anyone can make phones with big displays”, nu e de ajuns sa pui un display si mega rami+ ghz intr-un ambalaj de plastic.
    Politica lor si marketingul sunt facute in asa fel incat sa te folosesti de cat mai mult iti ofera, internet si multimedia.
    Au foarte mari lipsuri pt. anul in care suntem dar asta nu ii impiedica sa vanda, si daca tot au vanzari asa uriase, de ce sa se mai complice sa implementeze acele lipsuri de care vorbeste lumea… ?
    Dar sa vedem ce va fi pe viitor, competitia e una serioasa, eu momentan sunt multumit de iphone 5, chiar daca Galaxy S III m-a bulversat serios in a alege urmatorul meu smartphone pe urmatoarele,sa zicem, 24 de luni.
    Va salut cu respect !

  5. serbanra ai ales android pt ca asta ti sa parut ca iti este mai util
    “fumurile” pe care le au unii fanboy sunt de inteles (o mare seama dintre ei sunt parveniti care nu stiu ce inseamna un sistem de operare ) isi etaleaza iphonul langa cheile de la masina si portofelul cand merg in mall la o cafea
    hai sa fim realisti

  6. @real Hmmm… stiu si eu ce sa zic?!?!
    Cred ca, in Romania, diferenta mare dintre numarul de utilizatori Android si cei de iOS este rezultatul unui cumul de factori:
    – primeaza, cred, (ne)puterea de cumparare a populatiei
    – caracteristica generala a natiei romane cand vine vorba de software/ aplicatii: ” Ce bah, sa platesc eu pentru aplicatii? Pfff, pai la Android le iau moca de pe net ! ”

    Daca e sa te iei pur dupa statistici (si calauzit de spusele tale), ar rezulta ca majoritatea romanilor au bun simt si sunt niste oameni care aleg foarte atent un produs… exclusiv pe criteriul utilitatii. Nu stiu de ce, dar tind sa cred ca nu e asa. Ma uit prin tara si cred ca adevarul e undeva la mijloc. :)

    Ianuarie 2013 – sisteme de operare mobile pe piata din Romania :
    Android 47,91 % vs. iOS 20,34 %

    Sa fie oare dublu’ oameni “utili” fata de numarul de “fanboys” ?!?!

  7. Ai dreptate, nu toți le cumpără.
    Există desigur și specia de utilizator iOS care face Jailbreak exclusiv pentru a evita plata aplicațiilor. Și aceasta este o “boală” romănească: întinsul mai mult decât te ține plapuma.

    Dar dacă e să compari, utilizatorii de iOS tind să plătească aplicațiile în mai mare măsură decât utilizatorii de Android.

  8. adevarutl este ca un produs Apple este scump . nimeni nu cred ca poate nega asta ….

    cine isi permite sa cumpere un produs Apple is va permite sa cumpere si aplicatii de pe AppStore.

    sunt multi care cumpara un device cu Android (pentru ca mimeaza cel mai bine iphon-ul) care este mult mai ieftin, deci au si mai putini bani pentru a cheltui pe aplicatii din AndriodStore (sau cum se cheama :) ).

  9. Doamna Kate MacKenzie a uitat sa spuna de unde are acele statistici. Tind sa cred ca vorbeste doar despre piata americana.

  10. @Razvan S: orice produs de calitate e scump. Te deranjeaza ca un Audi e mai scump decit o Dacie? Stiu ca ambele te duc din Bucuresti pina la Constanta, dar confortul, dotarile si altele nu se compara.

  11. @adrian boioglu sunt total de acord cu tine.
    poate nu m-am exprimat suficient de bine.

    dar ca si in cazul Audiului … eu tot cred ca aprox. 15% – 20% din pret este doar “marca” si cu toate acestea suntem dispusi sa platim cand stim ca dam banii pe un produs de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*