Apple schimba gratuit incarcatoarele de iPhone

Incarcatoarele cu stecher european pot sa se supraincalzeasca si au un risc de siguranta, spune Apple, asa ca persoanele care au o astfel de jucarie sunt indemnate sa le schimbe in mod gratuit.

Siguranţa clientului este întotdeauna o prioritate deosebită pentru Apple şi am decis în mod voluntar să schimbăm gratuit fiecare adaptor de alimentare afectat cu un adaptor reproiectat nou. Încurajăm clienţii să schimbe orice adaptor afectat cu unul nou cât mai curând posibil utilizând procesul de schimbare de mai jos.

Notă: alte adaptoare de alimentare USB 5 W Apple nu fac obiectul acestui program.

Identificarea adaptorului

Examinează eticheta de pe adaptor şi compar-o cu imaginile evidenţiate cu roşu de mai jos. Identificarea unui adaptor afectat se face după numărul de model şi culoarea literelor “CE”.

Un adaptor afectat are pe etichetă “Model A1300” şi literele “CE” de culoare gri uniformă. Dacă ai un adaptor afectat, nu îl mai folosi şi schimbă-l cu unul nou. Până la primirea unui adaptor înlocuitor, îţi poţi încărca dispozitivul iPhone prin cablul USB conectat la computer.

Un adaptor reproiectat are pe etichetă “Model A1400” şi literele “CE” evidenţiate cu gri. Nu trebuie să schimbi adaptorul.

Procesul de schimbare incepe pe 18 iunie 2014 si tu vei putea sa obtii un incarcator nou de la un operator GSM sau de la un Furnizor de Servicii autorizat Apple.

Compania spune ca NU trebuie sa platesti pentru un incarcator nou. Daca ti se cer bani, suna la Apple Romania – 0800 894847 (numar de telefon gratuit, apelabil din Romtelecom).

LE: Ca sa fie clar. Programe similare au loc in mai multe tari din Europa. Teoretic, poti sa schimbi incarcatorul in orice tara care are un astfel de tip de priza.

19 Comments

 1. @Stefan: probabil ca incalzirea poate duce la accidente sau deteriorarea lui. Eu am unul de mai bine de un an si merge ok. Da, se incalzeste, dar mi s-a parut ceva normal.

 2. incarcatoarele de iPhone romanesti? eu nu te ineleg, adica doar Romanii au primit un incarcator aiurea si restu au primit ok?
  Am verificat, am incarcator “A1300” pot sa schimb si in Austria? e valabil pentru EU? sau doar RO.

 3. @Skinnerul: e mai usor sa spui incarcatoare romanesti decit incarcatoare de 220v europene, care nu sunt britanice. Este valabil pentru orice tara din CE (sau EU) care au stecherele de priza asemanatoare cu cele din Romania.

  In plus, linkul din articol este catre pagina care are informatiile pentru romani.

 4. Eu am un iphone 4 cumparat din spania si are acest model de incarcator,am vreo sansa sa i schimb incarcatorul aici in Romania?

 5. Am sa merg pe 18 la iStyle sa vedem daca imi schimba incarcatorul, chiar se incinge, si as vrea altul, oare mai are vre-o treaba garantia telefonului cu incarcatorul ? telefonu nu mai are de aprox 1 an garantie…

 6. “În cadrul procesului de schimbare, va trebui să verificăm numărul de serie al dispozitivului tău iPhone. De aceea, ia cu tine dispozitivul iPhone.”
  Daca am cumparat separat alimentatorul (si este modelul A1300), de ce trebuie sa verifice S/N de la iPhone?
  Sunt foarte curios daca pe 18 o sa stie de chestia asta vreun operator de telefonie mobila.

 7. Si cel de la iPad se incinge de poti sa prajesti oua pe el dupa o sesiune de incarcare dar imi spunea cineva ca nu incarcatorul e de vina ci tensiunea de la priza care in Romania e fluctuanta sau nu stiu cum…

 8. @Postolachi Dumitru: si la mine se intimpla uneori cu cel de la Mac. E posibil sa fie si tensiunea de vina, dar pentru asta exista aparate precum UPS-uri sau regulatoare de tensiune care iti dau exact cit trebuie.

 9. La un Orange Shop au spus mai intai ca nu stiu nimic de schimbarea alimentatoarelor, dupa care au spus ca il schimba doar daca telefonul a fost luat de la ei, dovedind asta cu factura. Misto, nu?

 10. Fix ca in RRomânia !
  Am un iPhone 4S achizitionat de la Vodafone RO, cu incarcator problematic A1300 ( se cam incinge exagerat). Bun! am zis ca ar fi cazu sa merg la Vodafone ca na doar de la ei am luat telefonul, si asa am facut ! Am ajuns acolo unde o tânara domnisoara mi-a spus uimita ca ea nu stie de asa ceva si ca nu mai am nici garantie la telefon asa ca nu are cum sa ma ajute, ca daca vreau sa imi vanda un incarcator; i-am zis nu! i-am spus ca Apple schimba incarcatoarele, si ea o tot tinea pe a ei. Totul bine pana cand a aflat de la un coleg mai istet ca intradevar se pot schimba incepand cu 18.06.2014 dar nu la operatori ci la un dealer precum iStyle.
  Am zis ok si am plecat la iStyle, unde ce sa aud ?!?! : “aaa, daca ai luat telefonul de la noi de la unul din operatorii locali , nu avem voie sa iti inlocuim , du-te la Vodafone ” si mi-a inchis gura !
  Drept urmare decat sa fac zeci de KM in Buc. prin trafic de groaza, mai bine incarc telefonul la laptop sau PC si nu imi bat capul cu “corporatisti”.
  Voi cum ati fi reactionat ?

 11. Am fost la iStyle Baneasa, in mall.
  Nu ma pot ajuta, schimbul de face DOAR in Bd Natiunile Unite.
  Ma costa timpul si benzina pana acolo cat un incarcator nou.

  Implementare tipic romaneasca…

 12. Update: am incercat si la Vodafone unde mi-au cerut factura de la telefon ca sa schimbe alimentatorul. N-au vrut cu niciun chip altfel.
  Intru si la Orange unde (de data asta) a mers fara probleme si fara intrebari. Am predat alimentatorul vechi si urmeaza sa primesc unul nou in cateva zile. Nu mi-au [mai] cerut factura, S/N, IMEI, numar de la pantofi, cont in banca sau mai stiu eu ce vor ei de fel…

 13. Update2: azi am ridicat noul alimentator de la Orange. Sosise de ieri dar eu doar azi am putut ajunge la ei.

1 Trackback / Pingback

 1. RCS-RDS si Vodafone, din acelasi aluat | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*