A fost emisă o avertizare de călătorie pentru Bulgaria. Sunt prognozate ploi și ninsori în țara vecină

Ploaie. FOTO diego_torres

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie, în perioada 14–15  octombrie 2021, o parte însemnată a teritoriului bulgar va fi afectată de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, fiind emise coduri de atenționare meteorologică, după cum urmează:

Cod portocaliu pentru precipitații sub formă de ploaie și ninsoare pentru regiunile Kiustendil, Pernik, Sofia-regiune și capitala Sofia. Cantitatea de precipitații va atinge valori de 35 – 50 mm;

Cod portocaliu de precipitații sub formă de ploaie pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Smolyan, Kârdjali, Plovdiv, Gabrovo și Loveci. Cantitatea de precipitații va atinge valori de 35 – 50 mm;

Cod galben pentru precipitații sub formă de ploaie pentru regiunile Montana, Vrața, Pleven, Veliko Târnovo, Stara Zagora, Ruse, Tărgoviște, Sliven, Șumen, Razgrad, Silistra, Haskovo și Yambol. Cantitatea de precipitații va fi atinge valori de 20 – 35mm.

Autoritățile bulgare recomandă urmărirea cu atenție a evoluției meteorologice din zonele respective, adaptarea vitezei la condițiile de trafic și respectarea cu strictețe a semnalizărilor rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*