9 milioane

… de iPhone 5s si 5c vandute in primul week-end de la lansare.

Asta inseamna un nou record si cu mult mai multe decit cele 5 milioane de iPhone 5 vandute in primul week-end, anul trecut.

E inutil sa facem comparatii cu Galaxy S4 care a fost vandut in 10 milioane de exemplare intr-o luna. Este de asteptat ca noile modele iPhone sa ajunga la aceeasi cifra in 4-5 zile.

Mai este nevoie sa mai zic ca actiunile Apple au crescut cu 6% in aceasta dimineata? Asta dupa ce toata lumea spunea ca Apple nu mai e ce a fost si ca nimeni nu e incantat de noile telefoane.

Update: Horace Dediu de la asymco.com a facut un grafic cu vanzarile telefoanelor in functie de vanzarile din primele zile. Vezi poza atasata.

Se poate spune ca Galaxy S4 se apropie vertiginos de vanzarile… iPhone 3G.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

17 Comments

 1. @kypry: cifrele sunt verificabile si mai ales taxabile. Daca Apple declara ca a vandut 9 milioane de telefoane trebuie sa plateasca taxe pentru 9 milioane. Si taxele sunt imense. In plus, cifrele exacte apar pe raportul trimestrial al fiecarei companii si se regasesc in rapoartele emise catre actionari/investitori.

  Nu e ca si cum Apple zice ca a vandut 20 milioane intr-o zi, nimeni nu verifica si ei se pot lauda. Pai in stilul asta, Samsung ar vinde o gramada de gogosi.

  Au inceput sa apara si cai de a ocoli adevarul. Samsung sau Microsoft raporteaza public cifrele de device-uri “shipped” nu “sold”. Asta inseamna ca se socotesc device-urile trimise catre magazine si care, in anumite cazuri, nu sunt vandute niciodata.

 2. Pentru mine sunt 2 probleme cu graficul.

  1. E vorba de 2 telefoane, 2 lansari in 2 wend-uri diferite. Ma asteptam sa vad valorile per 5s separat de cele per 5c.
  2. N-are ce cauta acolo statistica cu produsele competitiei.

 3. @tzup: 1. apple nu-ti va da cifre pe iPhone diferite, asa cum nu ofera cifre pe modele de iPod. Ei macar le fac publice. Samsung nu o face deloc.
  2. sunt doar cifre puse in context. Daca zici ca Apple a vandut 9 milioane de iPhone nimeni nu stie daca sunt multe sau putine.

 4. deci la o populatie de 7 miliarde si luand in calcul ca s-au vandut 10 milioane de telefoane INTR-UN week-end, 1 persoana din 700 are un iphone nou. mie sincer imi vine mult prea greu sa cred ca o ducem atat de bine. ganditi-va numai la china care are 2 miliarde de locuitori..

 5. sau.. cate apple store-uri sunt in lume? 1000? 1500? 2000? iarasi nu cred dar fie. ar insemna ca fiecare a vandut aproximativ 6000 de telefoane…

 6. @ionut: mai citeste o data comentariul meu cu numarul 4. inainte sa faci calcule de genul asta.
  iPhone se vinde prin magazinele Apple, pe site-ul Apple, dar mai ales prin magazinele si site-urile companiilor de telefonie din tarile unde a ajuns deja.

  Vrei cifre?
  In Statele Unite, AT&T si Verizon (doi dintre operatorii de telefonie mobila care vand iPhone) au impreuna 223,3 milioane abonati. Daca unul din 24 clienti ar fi cumparat un iPhone nou (and guess what? Ei chiar cumpara pt ca il iau la pret de upgrade, pe contract, adica la mai putin de 199 dolari, cit este un 5s cumparat la un abonament nou) atunci Apple ar fi vandut deja cele 9 milioane de telefoane despre care vorbim.

  Oferte de genul asta fac iPhone 5s gratuit la un abonament oarecum subtire pentru un american.

  Dar Apple nu vinde doar prin ATT si Verizon, ci si prin T-Mobile, Sprint sau alte retele din USA si, ce e mai important, iPhone 5s si 5c au fost vandute in alte opt tari: Australia, Canada, China, Franta, Germania, Japonia, Singapore si UK. Probabil ca toate acestea, au la un loc retele care insumeaza peste 2 miliarde abonati.

  Acum iti ies calculele?

 7. Omiteti câteva lucruri importante:
  1.Doar americanii mai cumpara iPhone-uri in prostie (verifica market-share global)
  2.Ei le iau aproape gratis (in restul lumii trebuie să iti donezi un ficat ca să ti-l poti achiziționa)
  3.Mulți oameni încă mai cred că un iPhone îți ridică statutul social (deși eu personal dacă mai văd unul, dau la rațe)
  4.Dacă mâine toți americanii si-ar cumpăra câte un iPhone (multe multe milioane), asta NU l-ar transforma automat în cel mai tare telefon din lume.Deși cam asta se insinuează.

 8. @ Florin Cam dur punctul 3. După logica asta, să nu-și mai cumpere nici un om … normal Mercedes că au toți cocalarii.

 9. @florin Omiteti câteva lucruri importante:

  1.Doar americanii mai cumpara iPhone-uri in prostie (verifica market-share global)
  2.Ei le iau aproape gratis (in restul lumii trebuie să iti donezi un ficat ca să ti-l poti achiziționa)
  3.Mulți oameni încă mai cred că un iPhone îți ridică statutul social (deși eu personal dacă mai văd unul, dau la rațe)
  4.Dacă mâine toți americanii si-ar cumpăra câte un iPhone (multe multe milioane), asta NU l-ar transforma automat în cel mai tare telefon din lume.Deși cam asta se insinuează.

  In toate cele 4 puncte esti bun de dat la rate.
  Un singur punct pe langa cele patru ale tale: esti pe langa.

 10. @Florin Stai jos. Pentru ce ai scris la punctul 3. Ai vorbit cand trebuia sa taci. Nu iti place foloseste Android sau ce vrei si tu gata.

 11. @Lorin Iti cumperi Mercedes cand ai bani destui (si nu stai intr-o garsoniera ca sa iti platesti rata la masina).N-am sugerat sa nu iti mai cumperi tu, ci doar iti sustin punctual de vedere: toti cocalarii au iPhone (ca ii ridica in inalta societate).

  @Emil Daca traiesti intr-o pestera, nu-I vina mea.

  @Madalin Daca nu te-ai fi simtit ofensat, nu mi-ai fi raspuns asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*