2018 boio.ro Awards

boio.ro Awards
boio.ro Awards

Îți dai seama că ai avut un an bun atunci când îți dorești să nu se mai termine. 2018 a fost unul foarte bun pentru mine, iar 2019 se anunță unul și mai interesant. Am călătorit mult, am învățat și mai mult, am ales să fiu mai calm și mai calculat și să nu refuz o invitație sau o oportunitate. Keep them coming!

boio.ro Awards a ajuns la ediția anuală cu numărul 9. Nici nu-mi dau seama când au trecut 9 ani. Ce face acest an special? Poate și faptul că tehnologia din jurul nostru este atât de ușor accesibilă și asta ne apropie mai mult.

Best macOS App

Franz for macOS
Franz for macOS

Sunt pe Mac cel puțin 8 ore pe zi și îmi dau seama că am ajuns să folosesc doar câteva aplicații. Câteva și bune. Una dintre cele pe care o am tot timpul deschisă este Franz. Asta și pentru că am ajuns să comunic foarte mult pe Facebook Messenger și WhatsApp și nu vreau să deschid Facebook în browser.

Franz, care a ajuns deja la versiunea 5.0 beta este best macOS App of 2018 pentru mine. O aplicație simplă – un fel de viewer pentru diferitele servicii de comunicare.

Cele mai noi versiuni au adus și integrarea cu Discord, Facebook Pages, Google Calendar, Slack, Twitter DM sau Todoist. Nu le folosesc pentru că nu simt nevoia, dar mă bucur că există.

 

Best iPhone App

O să fac ceva ce nu am făcut până acum și o să numesc aplicația anului una pe care nu o folosesc cel mai mult, ci una în care cred. Și cred în ea pentru că are un potențial imens.

Shortcuts – o aplicație livrată de Apple – este Best iPhone App of 2018. Eu am doar două workflow-uri în ea. Unul pentru dimineață și unul pentru seara. Primul îmi deschide conexiunea de net și Bluetooth și pornește Mail și WhatsApp cu un delay între ele pentru a apuca să și citesc câteva emailuri. Cea de seară oprește conexiunea de date, activează Do Not Disturb și pornește un Sleep tracker.

Shortcuts for iOS
Shortcuts for iOS

Best iPad App

Mail for iPad
Mail for iPad

Da, folosesc iPad-ul la fel de rar, dar asta nu mă împiedică să îl țin aproape tocmai pentru acele momente când un task se potrivește foarte bine unui touch screen ușor de ținut în mână.

Anul acesta am stat pe iPad în browser (Safari), în Reeder și în Mail. Ultima aplicație este foarte bună pentru ceea ce eu numesc Mail review. Operațiunea prin care citesc și fac curațenie în Inbox atunci când am câteva momente libere.

Aplicațiile simple, care te ajută să faci un task bine, sunt ideale. Așa că, în 2018, Mail câștigă Best iPad App.

Best Commercial

Nu e doar o reclamă, ci o serie de povești adevărate despre modul în care Apple Watch a salvat mai multe vieți.

O mențiune importantă primește și Welcome Home – reclama făcută de Spike Jonze pentru HomePod.

2018 “Best of ALL”

Aici mi-a fost greu să aleg un singur lucru. Apple AirPods sunt geniale și cred că unul dintre produsele noi cele mai bune făcute de Apple.

Anul acesta am primit mai multe jucării noi: iPhone XR și XS, noul Mac mini, un nou MacBook Air, etc. Cu toate că pe partea de hardware stăm bine, eu cred că boio.ro Awards din 2018 merge către software.

2018 “Best of All” este aplicația Revolut. De ce? Pentru că a schimbat modul în care folosim un card și tot ceea ce înseamnă monitorizarea plăților.

Revolut - Aplicație și Card
Revolut – Aplicație și Card

Ai și alte idei sau propuneri? Care este topul tău din 2018?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*