2016 boio.ro Awards

Da, știu că suntem în 2017 de 3 zile, dar a fost o perioadă foarte ocupată pentru mine. Nu suficient de ocupată pentru a nu anunța câștigătorii “boio.ro Awards” din 2016.

Anul care s-a încheiat s-a remarcat, din punctul de vedere al acestui tech-blog prin faptul că am avut jucării noi de la Apple. Unele destul de contrversate, dar fără îndoială, bune și arătoase.

Pentru mine, anul 2016 a fost unul destul de încărcat. Am avut două campanii electorale și alegeri, dar și mult de alergat pe plan profesional. Acesta a fost motivul pentru care nu am reușit să scriu atât de mult pe blog, dar am încercat să țin pasul cu tot ce e nou și interesant și să postez (semi)regulat episoade pe rețeaua de podcasturi CityPodcast.

Apropo, este ediția anuală cu numărul 7 de la boio.ro Awards. Și prima scrisă cu diacritice :)

Best macOS Software

Computerul îmi e aproape întotdeauna. Stau în fața lui între 5 și 12 ore/zi și uneori nu e de ajuns pentru că tot mai am ceva de făcut.

Odată cu sosirea macOS Sierra am primit SIRI pentru Mac și alte funcționalități noi. Niciuna dintre ele nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Anul acesta, lupta pentru “Best macOS Software” s-a dus între Alfred, Wunderlist și Franz. Aceasta din urmă a luat cireașa de pe tort dintr-un motiv foarte simplu: faptul că nu mai sunt obligat să părăsesc tastatura de la computer sau să deschid o altă fereastră de browser pentru a lucra pe Facebook Messenger sau WhatsApp.

În consecință, Franz este Best macOS app in 2016.

Franz - aplicația anului 2016
Franz – aplicația anului 2016

E interesant că am găsit Franz din greșeală, pe un site și am folosit-o încă de la o versiune early Beta. Acum îmi este indispensabilă.

Franz nu face altceva decât să se conecteze la conturile tale de Facebook Messenger, WhatsApp, Slack, Telegram, Skype, WeChat, Yahoo Messenger, Gmail și muuulte altele și să ți le ofere într-o singură fereastră. Eu îl folosesc doar pentru WhatsApp și Facebook Messenger, dar cred că voi adăuga în curând WeChat și Skype. Apropo, nu e doar pentru Mac, ci și pentru Windows și Linux.

Best iPhone App

Google Photos for iPhoneȘi aici sunt foarte indecis în ceea ce privește câștigătorul pentru că au fost mai multe aplicații bune. Am ales, la final, o funcționalitate au unei aplicații, mai mult decât aplicația în sine.

Best iPhone App este, în 2016, Google Photos.

Am ales Google Photos pentru că mă ajută să dorm liniștit. Toate pozele din telefonul meu își fac back-up automat pe Google Photos și procesul este gratuit dacă nu ai pretenția ca imaginile să fie urcate acolo la rezoluția maximă. Același lucru îl face și Dropbox, dar acolo ai spațiu limitat.

Best iPad App

iPad-ul a intrat într-un con de umbră. Nu îl folosesc la fel de mult precum mi-aș dori, dar cred că există o aplicație care e deosebit de utilă atunci când ai nevoie de ea.

Best iPad App în 2016 este “Paper by 53 – aplicația cu care poți să faci schițe, desene și să iei notițe. De ce am ales-o? Pentru că e o aplicație care a evoluat mult și care, pentru un nepriceput într-ale desenului și schițelor, așa cum sunt eu, mă ajută să fac niște mock-up-uri suficient de bune pentru a arăta cuiva despre ce vorbesc.

paper by 53
paper by 53

Best Commercial

Dacă în 2015 Apple avea nevoie de o aenție de publicitate nouă, în 2016 s-au întrecut pe ei. Am avut de ales între cel puțin 3 reclame și toate amuzante, bune sau cu mesaj impresionant.

Pentru 2016 am ales ca Best Commercial una pentru Live Photos pe iPhone 6s. Nu doar pentru că, la vremea respectivă, era o funcție nouă și interesantă, dar pentru modul în care Agenția de Publicitate a Apple a reușit să surprindă acest fapt.

2016 “Best of ALL”

Avem iPhone 7 și noi MacBook Pro. Avem și niște aplicații bune în anul ce a trecut. Greu de ales între ele, dar cred că este evident faptul că noile MacBook Pro sunt pe locul 1.

2016 “Best of ALL” este MacBook Pro-ul cu TouchBar. Apple a luat decizia să scoată din el SD card slot-ul și MagSafe și a pus 4 porturi USB-C și atât și TouchBar. Îndrăzneală și un mod a gândi la timpul viitor.

MacBook Pro TouchBar
MacBook Pro TouchBar

Ai și alte idei, propuneri sau preferințe pentru 2016? Povestește-mi despre ele în comentarii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*