Tutorial: Cum să treci de la Yahoo Mail la Gmail

Sigla Gmail
Sigla Gmail

Yahoo Mail este căzut pentru mulți utilizatori de aproape 24 ore. Nu știm ce provoacă problema și nici când se va rezolva.

Dacă ar fi fost o problema singulară, era OK, doar ca la Yahoo Mail astfel de probleme sunt din ce în ce mai dese. Ce poți să faci? Dacă nu ai o adresa de email alternativă nu ai decât să aștepți să se rezolve problema și, când Yahoo își revine, să speri că mailurile primite în tot acest timp vor fi în Inbox.

De ce am încredere în Gmail?

Eu vad Yahoo Mail ca și pe Hotmail sau alte rămășițe ale Web 1.0. Un serviciu cu probleme, îmbătrânit, care a înțeles greu că e timpul să treacă la POP3 și IMAP gratuit pentru utilizatori și a venit mult prea târziu cu aplicații pentru sistemele de operare mobile.

Toate acestea, Gmail le-a făcut încă de la început, iar dacă mai pui la socoteală faptul că este gratis și merge fără probleme înseamnă că nu ai de ce să nu treci la Gmail.

Așa că dacă nu ai deja un cont de gmail îți recomand să-ți creezi unul acum. De ce îi promovez? Pentru că este un serviciu pe care îl folosesc de prin 2004 – 2005. Nu mai știu data exactă la care am făcut trecerea de la go.ro la gmail.com, dar știu că am păstrat un email important de prin septembrie 2005 în “Sent Mail”.

Gmail te ajută să renunți la Yahoo Mail

Am văzut cum mai mulți prieteni și cunoștințe au avut probleme cu Yahoo Mail în ultimele 24 ore, dar nu vor să facă pasul cel mare către Gmai. Unii spun că nu știu cum să-l facă, alții pretind că toată lumea le știe adresa de Yahoo. Ei bine, Gmail are o rezolvare pentru asta. Iată un scurt tutorial.

1. În contul tău de Gmail mergi la rotița dințată din dreapta – sus și apasă pe Settings
2. Alege meniul “Accounts and Import”
3. Apasă “Import mail and contacts” și vei vedea că se deschide o fereastră nouă care te îndeamnă să pui adresa de Yahoo Mail. Atenție: opțiunea de import este valabilă și pentru Yahoo Mail, Hotmail, AOL sau alte conturi de tip POP3.
4. Ți se va cere să te loghezi în contul de Yahoo Mail. Să sperăm că merge…
5. Apeși Continue și ți se deschide o fereastră nouă în care poți să vezi “Yahoo Contacts”, “Profiles” și “Yahoo Mail”

Gmail te lasă să imporți contactele, emailurile și mailurile noi venite în următoarele 30 zile pe contul de Yahoo.

Ultima opțiune este foarte importantă pentru că vei putea să vezi cine îți scrie pe Yahoo timp de o lună și să-i răspunzi cu ceva de genul: “Adresa mea nouă de email este x.ulescu@gmail.com. Vă rog să o ștergeți pe cea de Yahoo. Nu va mai fi folosită începând cu 10 mai”.

Cum îți faci adresa de gmail mai cunoscută

Nu ezita să îți treci noua adresă în semnatură și să o dai mai întâi colegilor de muncă și celor cu care păstrezi contact permanent sau rudelor. Vei vedea că în afara lor, restul “prietenilor” sunt acolo doar pentru a-ți trimite mailuri pe care oricum nu le citești sau vechea ta adresă de Yahoo Mail e bună doar pentru cei care te spamează.

Evident, poți să trimiți un SMS sau un mesaj privat pe Facebook Messenger, WhatsApp sau… Yahoo Messenger prietenilor tăi și să le spui că ți-ai schimbat adresa de email.

Gmail are un filtru mai bun anti-spam și vei scăpa de o bună parte din emailurile nesolicitate. Știu, Gmail nu e perfect, dar măcar te poți baza pe el 99,999% din timp, spre deosebire de Yahoo.

Eu am și un cont de Yahoo. Îl folosesc (din ce în ce mai rar) pentru Yahoo Messenger și pentru a-mi face conturi la diverse servicii de la care nu mă interesează să primesc mailuri. Nu e nevoie să-l ștergi, ci doar să-l ignori. Te vei bucura de un serviciu de email mai sigur și mai ușor de folosit.

Cu excepția celor care folosesc emailul pentru muncă, eu sunt convins că sunt tot mai multe persoane (în special tineri) care preferă messenger, WhatsApp, Snapchat sau Slack pentru comunicare, așa că emailul o să fie doar chestia aia pe care o folosești pentru a-ți recupera parolele uitate de la alte servicii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Functioneaza din nou.
    E ciudat,folosind un vpn de america emailul functiona.
    Probabil era cazut ceva server pe undeva.

  2. Dinozaurii cad greu….. desi a concediat o gramada de oameni….cine stinge becul ?

  3. @SumoMan: pana la urma nu conteaza sa cada sau nu, ci sa ai un serviciu pe care te poti baza. Si Gmail poate sa devina instabil si atunci cautam solutia in alta parte.

  4. Buna ziua. Referitor la importul emailurilor din contul de Yahoo in cel de Gmail am cateva intrebari va rog:
    1. Vor fi importate TOATE emailurile de pe Yahoo in Gmail sau doar cele mai recente? Am cateva sute de emailuri care sunt importante si nu vreau sa le pierd in urma importului.
    2. Emailurile vor disparea din contul de Yahoo dupa import?
    3. Ce se intampla in cazul in care se intrerupe importul de emailuri? Se pot pierde ?

    Multumesc.

  5. @Ciprian: Articolul acesta este din aprilie 2016. Chiar și așa, multe dintre informații sunt încă valabile.

    1. Teoretic, Gmail importă toate emailurile din Yahoo, cu condiția ca acele emailuri să nu depășească spațiul alocat de Google (15GB). În plus, Gmail importă automat și emailurile venite 30 zile după ce ai declanșat operațiunea.

    2. Emailurile rămân în contul de Yahoo.

    3. Nu ar avea cum să se întrerupă. Nu depinde de conexiunea ta de net. Tu setezi totul și Gmail face importul în următoarele ore sau zile (depinde de cât de multe sunt). La final, le vei vedea și pe Gmail. Emailurile originale rămân și pe Yahoo, așa că nu ai cum să pierzi ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*